0229-842424

Fothermo 10 Liter CPVB Caravan zonne-energie boiler

Fothermo 10 Liter CPVB Boiler geschikt voor caravan camper gebruik.

Beschrijving

Een warme douche in de caravan. Op elk moment op elke plaats. Geniet van meer zelfstandigheid, meer vrijheid en meer comfort!

De fotovoltaïsche caravanboiler biedt de ideale oplossing voor een betrouwbare en duurzame manier om warm water in de caravan te verwarmen. Eenmaal geïnstalleerd, produceert de boiler jarenlang gratis warm water. Gewoon door de kracht van de zon.

De 10 liter Caravan Boiler is ideaal voor campers, caravans of zelfgebouwde campers. Gewoon overal waar warm water nodig is in mobiele toepassingen.

Kenmerken van het product

Meer vrijheid

Een warme douche na een drukke dag wandelen of sightseeing in de stad maakt reizen een stuk aangenamer. De fotovoltaïsche boiler warmt overdag op zodat er direct na terugkomst in de caravan genoten kan worden van een warme douche.

Meer onafhankelijkheid

De fotovoltaïsche boiler werkt uitsluitend op elektriciteit. Deze elektriciteit komt ofwel rechtstreeks van de fotovoltaïsche module of van een accu. De jaarlijkse gaskeuring, het regelmatig aanschaffen van nieuwe gasflessen of het tanken van diesel voor de warmwaterproductie behoren nu tot het verleden. De fotovoltaïsche boiler produceert gratis warm water, klimaatneutraal en onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

Energievoorziening - fotovoltaïsche module of batterij?

Beide is mogelijk!
Op de fotovoltaïsche boiler kunnen zowel een 12V of 24V accu als één of meerdere fotovoltaïsche modules aangesloten worden. Om de boiler in bedrijf te stellen, hoeft alleen de stroomkabel van de boiler op de energiebron te worden aangesloten. Let op ! de boiler moet eerst volledig zijn gevuld voordat u stroom op de boiler zet.

Fotovoltaïsche module rechtstreeks op de boiler aansluiten:
Op de boiler kan tot 1500 Wp fotovoltaïsch vermogen worden aangesloten. De reeds in de boiler geïntegreerde MPP tracker zorgt ervoor dat zoveel mogelijk energie van de zon in de boiler wordt omgezet in warmte. Om de boiler in bedrijf te stellen, hoeven alleen de fotovoltaïsche modules op de boiler te worden aangesloten. Er zijn geen verdere apparaten zoals laadregelaars, MPP-trackers, omvormers of iets anders nodig.

Dimensie van het fotovoltaïsche modulevermogen:
Voor een redelijke werking van de caravan boiler wordt een fotovoltaïsch vermogen van minimaal 200 W aanbevolen. Onder ideale weersomstandigheden zou de boiler binnen ongeveer 3 uur van 15°C naar 65°C zijn opgewarmd.
Voor een verwarmingsproces van 15°C tot 65°C watertemperatuur is ongeveer 580Wh energie nodig.

Opmerking:
Alle fotovoltaïsche modules met een nullastspanning Uoc van minder dan 42,4 V kunnen op de fotovoltaïsche ketel worden aangesloten. Dit zijn meestal allemaal fotovoltaïsche modules met 60 of 120 cellen.

In de caravansector worden meestal fotovoltaïsche modules met een spanning van 18V – 22V gebruikt. Dit zijn meestal fotovoltaïsche modules met een vermogen tussen 100W en 200W en 36 cellen. Deze modules zijn ideaal voor aansluiting op de caravanboiler.

Gebruik energieoverschotten van de accu;
Als de boiler is aangesloten op een accu, kunt u kiezen tussen twee standen:

Overtollige energie gebruiken:
De boiler gaat alleen automatisch aan als de aangesloten accu volledig is opgeladen.

Overtollige energie + naverwarmen:
In de tweede modus kan de boiler ook via de accu worden opgewarmd als het water ooit te koud zou worden. De accu wordt daarbij ontladen. Vanaf ongeveer 50% restcapaciteit van de accu wordt het verwarmingsproces automatisch beëindigd zodat er nog voldoende energie beschikbaar is voor licht, koelkast of gsm opladen.

Meer produktkenmerken:

  • 100% duurzaam
  • Warme douche uit duurzaam energie overal ter wereld
  • Bijzondere caravanontwikkeling
  • Innovatieve technologieën en intelligente algoritmen voor maximaal comfort
  • Flexibele montage. De boiler kan zowel horizontaal op een bodemplaat als verticaal op een muur worden gemonteerd
  • Twee digitale displays om alle belangrijke gegevens in één oogopslag te zien. Met een tweede display met een kabellengte van 5 meter kan de temperatuur overal in de caravan bekeken worden

Installatie van de fotovoltaïsche caravanboiler:


Installatie: De installatie van de Caravanboiler is zeer eenvoudig. Met vier schroeven wordt de boiler ofwel stevig vastgeschroefd aan de vloerplaat of aan een stabiele muur. De montagerails op de ketel helpen bij een eenvoudige en veilige installatie.

Wateraansluiting: De wateraansluiting wordt gemaakt via 1/2″ Inch standaard schroefdraad. Bij elke doe-het-zelfzaak zijn geschikte slangen voor de aansluiting te koop. De ketel werkt onder druk. Een eenvoudige 12V of 24V DC pomp pompt het koude water uit de wateropslagtank indien nodig in de fotovoltaïsche boiler. Bij de uitgang van de boiler stroomt warm water naar de kraan. Daar kan het gemengd worden met koud water met behulp van een gewone kraan.

De maximale watertemperatuur van de boiler is 65°C. Wanneer de boiler volledig is opgewarmd, kan er ongeveer 25 liter warm water uit worden gehaald van ongeveer 35 graden.

Specificaties:

Type: CPVB-10

Display: digitaal

Inhoud: 10 liter

Anode : ja

Voeding: ja

Afmetingen: 280 x 280 x 440 mm. ( b x d x h )

Montagewijze: universeel

Montagebeugels : inbegrepen

Energielabel: niet van toepassing

Stroomverbruik: niet van toepassing

Max. druk: 8 Bar

Wattage: 550 watt

Wateraansluiting: ½ “ duims

Gewicht: 7,2 Kg

Inbegrepen in de levering:

  • Boiler met aansluitkabel
  • Montagebeugels
  • 1 digitale thermometer met 5 meter kabellengte
  • 3-weg veiligheidsklep, ook wel inlaatcombinatie genoemd : dit is een aftapklep, terugslagklep en overdrukklep in één
  • Handleiding
Merk: Fothermo
Energieklasse: Productspecificaties
€ 489,- incl. BTW

Voorraad:




Foto's

  • fothermo caravan boiler 1
  • fothermo caravan boiler 2
  • fothermo caravan boiler 3
  • fothermo caravan boiler 4
  • fothermo caravan boiler 5
  • fothermo caravan boiler 6